Aspergeboerderij Schalk
Bereiding
Asperges schillen
Zet de asperges voor het schillen een half uur in koud water zodat de asperges zich vol kunnen zuigen en u ze makkelijk
kunt schillen.
Het schillen moet voorzichtig gebeuren
want verse asperges zijn erg breekbaar
Schil de asperge vanaf een paar cm onder de kop naar het uiteinde toe, zorg daarbij
dat je zeker helemaal rond ben geweest,
zodat er geen schilletjes achter blijven.
De geschilde asperges direct in een bak
koud water leggen.
Tip: Kook de schillen mee, het kooknat kun je voor de asperge soep gebruiken.
Asperges bereiden
Zet of leg de asperges in een pan met ruim kokend water en voeg een snufje zout toe.
Kook ze in ongeveer 10 min. gaar met het deksel op de pan.
Draai het vuur uit en laat ze dan nog 10 min. in het vocht staan.
U kunt asperges ook (roer)bakken.
Snijdt de geschilde asperges schuin in dunne plakjes, verhit de olie in de pan en (roer)bak ze 2 tot 3 min beetgaar.
Tip: Doe een scheutje melk in het kookwater: zo blijven de asperges mooi blank.
​