top of page
aspergekomtboven.jpg

Bereiding

gestoken asperges.jpg
asperge gerecht_edited.jpg

 

 

Asperges schillen

 

Zet de asperges voor het schillen een half uur in koud water zodat de asperges zich vol kunnen zuigen en u ze makkelijk

kunt schillen.

Het schillen moet voorzichtig gebeuren

want verse asperges zijn erg breekbaar

Schil de asperge vanaf een paar cm onder de kop naar het uiteinde toe, zorg daarbij

dat je zeker helemaal rond ben geweest,

zodat er geen schilletjes achter blijven.

De geschilde asperges direct in een bak

koud water leggen.

 

Tip: Kook de schillen mee, het kooknat kun je voor de asperge soep gebruiken.

 

 

Asperges bereiden

 

Zet of leg de asperges in een pan met ruim kokend water en voeg een snufje zout toe.

Kook ze in ongeveer 10 min. gaar met het deksel op de pan.

Draai het vuur uit en laat ze dan nog 10 min. in het vocht staan.

U kunt asperges ook (roer)bakken.

Snijdt de geschilde asperges schuin in dunne plakjes, verhit de olie in de pan en (roer)bak ze 2 tot 3 min beetgaar.

 

Tip: Doe een scheutje melk in het kookwater: zo blijven de asperges mooi blank.

 

bottom of page