top of page

Excursies

 

Naast de dagelijkse verkoop van asperges kunt u meer informatie krijgen over de koningin der groenten.

 

Heeft u altijd al willen weten hoe asperges groeien en gestoken worden? Boek een unieke rondleiding over de asperges. Leer,voel en proef!

Wij hebben verschillende excursies en arrangementen voor u samengesteld. Onder het genot van koffie/thee een lekker stuk cake of bonbon delen we ons verhaal met u over de asperges. Daarna wandelen we op het gemak langs de aspergevelden. Ook mag u zelf proberen een asperge te steken. U ziet onder meer hoe de asperges gesorteerd worden in onze geheel nieuwe sorteer ruimte sinds 2017. In ons drukbezochte boerderijwinkeltje krijgt u een overzicht van het assortiment, heerlijke pakketjes en met aandacht gesorteerde steekproducten.

 

U kunt tegen vergoeding kiezen voor diverse culinaire uitbreidingen van uw bezoek:

 

 

Excursies aspergeboerderij schalk

Vanaf april tot eind juni kunt u op onze boerderij terecht voor een rondleiding, u wordt ontvangen met koffie en thee en een heerlijk plak cake of asperge bonbon. Daarna krijgt u een rondleiding op onze boerderij we beginnen op de aspergevelden en daar kunt u ervaren hoe een asperge gestoken wordt ook ziet u in de sorteer ruimte hoe de asperge verwerkt wordt. In ons gezellige winkeltje ziet u ons hele assortiment.

Prijzen van de excursie vanaf € 5.00 p.p. (min 10 personen). 

Aspergeboerderij en De tafel van 8

Excursie Aspergeboerderij Schalk:  € 13.50

 • Ontvangst met koffie / thee / cake / bonbon

 • Uitleg over het bedrijf en de aspergeteelt

 • Wandeling langs de aspergevelden

 • U mag zelf proberen om een asperge te steken

 • een kijkje in de sorteer ruimte

 • Meenemen van 1 pond asperges per persoon die u bij de tafel van 8 gaat bereiden tot een heerlijk diner (alleen in combinatie met een kookworkshop)

Na de excursie op onze boerderij gaat u naar de tafel van 8

Bij de tafel van 8 kunt u heerlijk in de buitenlucht koken en eten, mocht het slecht weer zijn dan kunt u natuurlijk ook altijd binnen koken.

De workshop 'het witte goud' drie gangen is €64,50 incl. drankjes, en vier gangen €69,50 incl drankjes

U als gast maakt dan een prachtig 3 of 4 gangenmenu waar de asperge’s de hoofdrol in spelen.

 

Asperge boerderij en Casa Lisetta

Bent u dol op groene asperges en houd u van de Italiaanse keuken boek dan een excursie bij ons en vraag naar de mogelijkheden om heerlijk te genieten van een vers gemaakte pasta met groene asperges op ons boerenterras door Casa Lisetta.

 

Maar natuurlijk kunt u ook een excursie volgen op onze boerderij en daarna naar de kook studio van Casa Lisetta om daar zelf Groene/Witte Asperges klaar te maken onder begeleiding van Chefkok Etiënne

 

Excursie Aspergeboerderij Schalk:  € 12.50

 • Ontvangst met koffie / thee / cake / bonbon

 • Uitleg over het bedrijf en de aspergeteelt

 • Wandeling langs de aspergevelden

 • Mogelijkheid tot zelf steken van asperges

 • Meenemen van 350 gram groene/witte asperges per persoon die u bij casa lisetta gaat bereiden tot een heerlijk diner (alleen in combinatie met een kookworkshop)

 • Na de excursie op onze boerderij gaat u naar Casa Lisetta om daar geheel naar wens een heerlijk diner te bereiden

 

 

bottom of page